Wenezuela, Roastains
Palarnia
RoastainsWysokość uprawy
1200-1600 m n.p.m.
Obróbka
Washed
Odmiana
Caturra, Catuai, Amarillo
Stopień palenia
Średnio ciemne palenie
Ocena SCA
86
Wenezuela Merida z regionu Santa Cruz de Mora w stanie Mérida, uprawiana na wysokości 1200-1600 metrów przez rolników z Santa Cruz de Mora. Mieszanka odmian Caturra, Catuai i Amarillo przetwarzana metodą Washed. Intrygująca i rzadko spotykana kawa do ekspresów ciśnieniowych i kawiarek. Charakteryzuje się intensywnym smakiem winogron, przełamanego mleczną czekoladą i orzechem laskowym. Doskonały wybór dla osób preferujących delikatnie owocowe espresso i dobry balans smaku. Świetnie łączy się z mlekiem jako bardziej odjechany flat white. 86 punktów od Q-Gradera.
Espresso Machine
Moka Pot
Espresso Machine
Moka Pot