Honduras, Kolumbia, Brazylia, LaCava Palarnia Kawy
Palarnia
LaCava Palarnia KawyWysokość uprawy
1100 m n.p.m. (Honduras), 1500 m n.p.m. (Kolumbia), 900-1200 m n.p.m. (Brazylia)
Obróbka
Washed
Odmiana
Caturra, Typica, Ihcafe90, Pacas, Castillo, Mundo Novo, Red Catuai, Yellow Catuai, Yellow Bourbon
Stopień palenia
Średnie palenie
Włoska interpretacja klasycznego espresso w wydaniu specialty. Sezonowy blend składający się z Honduras Los Lirios (SCA 81), Colombia Las Guzmanias i Brazil Monte Belo. 100% Arabica rzemieślniczo palona zgodnie z najwyższymi standardami specialty.
Na pierwszym planie wyraziście czekoladowa z nutami prażonych orzechów. Dłuższy czas palenia owocuje pełnym niuansów espresso, oddając urok i klimat toskańskich wzgórz. Niska kwasowość zapewnia gładką, kremową i aksamitną teksturę tańczącego na podniebieniu naparu.
Powolny taniec pomiędzy słodyczą mlecznej czekolady, uroczymi wzgórzami słonecznej Toskanii a rozkoszą prażonych orzechów. Gładka goryczka i kremowy posmak tworzą prawdziwie dekadenckie doświadczenie espresso. Stworzona przez Head Coffee Roaster Aleksandra Smęta.
Idealna do espresso dla miłośników klasycznego włoskiego charakteru w specialty wykonaniu z nutami orzechów, mlecznej czekolady i karmelu oraz kremową, aksamitną teksturą.
Espresso Machine
French Press
Drip Coffee Maker
Moka Pot
Espresso Machine
French Press
Drip Coffee Maker
Moka Pot