Kawa specialty od palarni BeMyBean z Burundi, Etiopia0
Burundi, Etiopia, Yirgacheffe, Kayanza
Blend filtrowy z serii "Brew" łączącej ziarna z Burundi i Etiopii. Składa się z odmian Red Bourbon i Heirloom uprawianych na wysokości 1850 m n.p.m. w regionach Kayanza i Yirgacheffe.
Mieszanka wykorzystuje różne metody obróbki - washed i natural - co tworzy złożony profil smakowy. Należy do rodziny "muzycznych" kaw obok Bass Brew i Funky Brew.
Charakteryzuje się wysoką kwasowością, dużą słodyczą i owocowymi nutami. Profil smakowy obejmuje sok malinowy, czerwoną porzeczkę, agrest i kompot truskawkowy.
Blend zaprojektowany dla metod alternatywnych z naciskiem na jasne, energetyczne właściwości typowe dla wschodnioafrykańskich kaw specialty.
Palarnia
BeMyBeanWysokość uprawy
1850 m n.p.m.
Obróbka
Washed
Odmiana
Red Bourbon, Heirloom
Stopień palenia
Brak danych