Kawa specialty od palarni LaCava Palarnia Kawy z Rwanda, Kolumbia, Gwatemala
Rwanda, Kolumbia, Gwatemala, Gicumbi, Las Guzmanias, La Pastora
Flagowe espresso - symbol niezwykłych doznań i duchowa przygoda. Składa się z Rwanda Gicumbi (SCA 86), Colombia Las Guzmanias i Guatemala La Pastora. To nasze arcydzieło, misja i nasza pasja - 100% Arabica ze świeżych zbiorów.
Zaczyna się od subtelnie owocowej kwasowości, następnie rytmicznie pulsuje nutami czerwonych i leśnych owoców, dając wspaniały, czekoladowy finish otulony słodyczą syropu klonowego. Flagowa sezonowa mieszanka łączy żywe i owocowe ziarna z Rwandy obrabiane na sucho z łagodnymi, czekoladowymi, mytymi arabikami z Ameryki Środkowej i Południowej.
Opowieść o żyznych glebach i ciepłym słońcu oblewającym zjawiskowe wzgórza, gdzie każde drzewko kawowca jest pielęgnowane z oddaniem. Odzwierciedlając dziką istotę natury, ta finezyjna kompozycja jest stworzona, aby pieścić zmysły i malować jaskrawy krajobraz sensoryczny.
Idealna do espresso dla miłośników owocowych, złożonych kaw o flagowym charakterze z nutami truskawek, ciemnej czekolady i finiszem syropu klonowego.
Palarnia
LaCava Palarnia KawyWysokość uprawy
1450-1500 m n.p.m. (Rwanda), 1500 m n.p.m. (Kolumbia), 1200-1300 m n.p.m. (Gwatemala)
Obróbka
Natural, Washed
Odmiana
Red Bourbon, Castillo, Bourbon, Caturra, Catuai, Pache
Stopień palenia
Średnie palenie
Espresso Machine
Moka Pot
Drip Coffee Maker
French Press
Espresso Machine
Moka Pot
Drip Coffee Maker
French Press