Rwanda, Roastains
Palarnia
RoastainsWysokość uprawy
1700-2200 m n.p.m.
Obróbka
Natural
Odmiana
Bourbon
Stopień palenia
Jasne palenie
Ocena SCA
86.75
Rwanda Stone Fruit z regionu Southern Province w Huye Hills, uprawiana na wysokości 1700-2200 metrów przez Abdul Rudahugę na stacji Simbi Kinazi Washing Station. Ziarna odmiany Bourbon przetwarzane rzadko spotykaną w Rwandzie metodą Natural. Abdul zdobył 9. miejsce w Cup of Excellence w Rwandzie w 2013 roku. Charakteryzuje się owocami pestkowca: brzoskwinią, morelą, nektarynką, czereśnią, śliwką oraz egzotycznymi akcentami karamboli i kumkwatu. Stacja składa się z 1850 członków, z czego 80% to kobiety. 86,75 punktów od Q-Gradera. Wypalone jasno pod alternatywy.
Chemex
Hario V60
Aeropress
Cold Brew
SoftBrew
Drip Coffee Maker
Chemex
Hario V60
Aeropress
Cold Brew
SoftBrew
Drip Coffee Maker