Kawa specialty od palarni BeMyBean z Rwanda0
Rwanda, Southern Province
Rwanda Simbi Honey to kawa pochodząca z południowej Rwandy, gdzie wysokie, wulkaniczne stoki nadają ziemi niezwykłą żyzność i mineralność. Uprawiana na wysokości około 1700-1900 m n.p.m. z odmiany Bourbon.
Rolnicy dbają o swoje plantacje z niezwykłą starannością, zbierając ręcznie tylko dojrzałe, lśniące czerwienią wiśnie. Metoda honey to prawdziwa sztuka - ziarna suszą się z cienką warstwą miąższu, co pozwala na przenikanie naturalnych cukrów i tworzy aksamitną strukturę naparu.
Kawa pełna światła i świeżości, gdzie biała porzeczka łączy się z galaretką malinową, a całość przełamuje żywa cytryna i delikatne tony białej herbaty. Aksamitna struktura i słodkawo-cytrusowy charakter idealnie sprawdzają się w metodach alternatywnych.
To siostrzana wersja Rwanda Simbi Natural, która pokazuje tę samą kawę w delikatniejszym, bardziej subtelnym wydaniu.