Peru, Pacama Coffee
Palarnia
Pacama CoffeeWysokość uprawy
1400-1800 m n.p.m.
Obróbka
Washed
Odmiana
Bourbon, Caturra, Catuai
Stopień palenia
Średnie palenie
Arabika Specialty z regionu Cajamarca w Peru. Peru - Bourbon to Arabica Specialty charakteryzująca się wyjątkowo głębokim smakiem i niepowtarzalnym aromatem z wyczuwalnymi nutami czekolady, cukru trzcinowego i dojrzałych wiśni.
Peru - Bourbon pasuje do każdego klasycznego sposobu parzenia kawy.
Obróbka washed nadaje tej kawie charakterystyczny profil z nutami cukru trzcinowego, czekolady i wiśni. Bardzo wysoka intensywność przy niskiej kwasowości i średniej goryczy oraz średniej słodyczy czyni ją kawą o wyjątkowo głębokim smaku z niepowtarzalnym aromatem idealną do każdego klasycznego sposobu parzenia.
Aeropress
Chemex
Clever Dripper
Drip Coffee Maker
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Hario V60
Aeropress
Chemex
Clever Dripper
Drip Coffee Maker
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Hario V60