Kawa specialty od palarni Pacama Coffee z Nikaragua
Nikaragua, Jinotega
Arabica Specialty z regionu Jinotega w Nikaragui. Nicaragua Catuai to Arabica Specialty dla wielbicieli intensywnego smaku i pełnego aromatu. Średnio palone ziarna Catuai o wyraźnym, karmelowym posmaku cechuje bardzo niski stopień kwasowości.
Wyróżniająca się gorycz nie jest przytłaczająca, dlatego kawa zachowuje zrównoważony charakter. Arabica Catuai pasuje do każdego klasycznego sposobu parzenia kawy, łącznie z french pressem.
Mokra obróbka i suszenie na słońcu przy wysokości uprawy 1450 m n.p.m. nadają tej kawie charakterystyczny profil z nutami ciemnej czekolady i karmelu. Wysoka intensywność przy bardzo niskiej kwasowości i niskiej goryczy czyni ją idealną dla osób lubiących słodszą kawę.
Palarnia
Pacama CoffeeWysokość uprawy
1450 m n.p.m.
Obróbka
Washed
Odmiana
Catuai, Caturra
Stopień palenia
Średnie palenie
Aeropress
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Aeropress
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot