Mjanma, LaCava Palarnia Kawy
Palarnia
LaCava Palarnia KawyWysokość uprawy
1280 m n.p.m.
Obróbka
Washed
Odmiana
Catuai
Stopień palenia
Średnie palenie
Ocena SCA
86
Espresso single origin - espresso, które budzi zmysły. Zanurz się w delikatnie zbalansowanym świecie kawy z serca Mjanmy, gdzie farmy w regionie Ywangan rodzą ziarna pełne charakteru. Myanmar Padan Lin w odmianie Catuai to kawa, która zachwyca harmonią naturalnej słodyczy brązowego cukru, ciepłych nut cynamonu i świeżej mandarynkowej soczystości.
Starannie obrabiana metodą washed, daje czysty profil smakowy, w którym każda nuta ma swoje miejsce. To espresso, które nie potrzebuje wiele, by zachwycać - wystarczy chwila i łyk, by przenieść się na wzgórza Padan Lin, gdzie tradycja spotyka nowoczesność, a smak mówi sam za siebie.
Catuai to brazylijska odmiana arabiki, będąca krzyżówką Mundo Novo i Caturra. Znana ze swojej kompaktowej formy i odporności na warunki atmosferyczne, świetnie sprawdza się na stromych zboczach Ywangan. W obróbce washed Catuai pokazuje swoją klasę - elegancki, przejrzysty profil, który idealnie odnajduje się w filiżance espresso.
W cieniu drzew awokado, pośród mglistych zboczy Ywangan, dojrzewa kawa, która opowiada cichą historię Mjanmy. Każde ziarno pochodzi z niewielkiej działki - fragmentu życia rolników z plemion Danu i Pa-O, którzy pielęgnują swoje krzewy tak, jak pielęgnuje się wspomnienia. Zebrane ręcznie owoce trafiają do przetwórni w Pyin Oo Lwin, gdzie czysta obróbka Washed wydobywa z nich pełną esencję smaku.
Espresso Machine
French Press
Drip Coffee Maker
Moka Pot
Espresso Machine
French Press
Drip Coffee Maker
Moka Pot