Meksyk, Pacama Coffee
Palarnia
Pacama CoffeeWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Washed, Mountain Water
Odmiana
Typica, Bourbon
Stopień palenia
Średnie palenie
Mexico Decaf to bezkofeinowa kawa Arabika Specialty, pochodząca z okolic stratowulkanu Pico de Orizaba. Naturalny proces dekofeinizacji Mountain Water Process sprawił, że kawa zachowuje pełnię smaku.
Mexico Decaf - jak klasyczne południowoamerykańskie arabiki - odznacza się przyjemną słodyczą oraz niską kwasowością i goryczką. Kawa posiada wyczuwalne nuty czekolady i orzechów - jest świetną propozycją dla kawowych tradycjonalistów, którzy szukają bezkofeinowej Arabiki Specialty.
Mountain Water Process to naturalny proces dekofeinizacji, który wykorzystuje wodę pozyskaną z pokrytego lodowcem, szczytu stratowulkanu Pico de Orizaba. Czysta woda, wolna od jakichkolwiek zanieczyszczeń, poddawana jest nasyceniu składnikami mineralnymi, które występują w kawie. Mountain Water Process pozwala na wypłukanie 99.9% kofeiny z ziaren, przy jednoczesnym zachowaniu pozostałych związków mineralnych.
Ziarna kawy Mexico Decaf wypalone w średnim stopniu w piecu bębnowym, świetnie sprawdzą się zarówno w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce, french pressie a także w metodach przelewowych.
Aeropress
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Hario V60
Aeropress
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Hario V60