Kostaryka, Kafar Palarnia Kawy
Palarnia
Kafar Palarnia KawyWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Black Honey
Odmiana
Caturra
Stopień palenia
Brak danych
Ocena SCA
88
Specialty coffee z farmy rodziny Rodolfo & Ariela Boillat w regionie Central Valley w Kostaryce. Odmiana Caturra przetwarzana procesem black honey tworzy intensywną warstwę aromatyczną.
Charakteryzuje się nutami śliwek, przypraw i słodkich owoców. Wysoka kwasowość, musująca, cytrusowa harmonijnie łączy się z body przypominającym gęsty syrop o miekkiej teksturze. Aftertaste przedłuża przyjemne odczucie, obfitując w aromaty suszonych owoców.
Proces black honey (najciemniejsza wersja honey) zachowuje maksymalną ilość mucylażu, co intensyfikuje słodycz i złożoność smakową. Ocena 88 punktów potwierdza wybitną jakość tego wyjątkowego przedstawiciela kostarykańskich kaw honey.
Idealna do metod przelewowych dla miłośników intensywnych, złożonych kaw o syropowej teksturze z musującą kwasowością i długim, satysfakcjonującym finiszem.
Hario V60
Chemex
Aeropress
Drip Coffee Maker
Hario V60
Chemex
Aeropress
Drip Coffee Maker