Kawa specialty od palarni Dobra Palarnia Kawy z Kolumbia0
Kolumbia, Ciudad Bolívar
Kolumbia La Reserva z regionu Ciudad Bolívar, uprawiana na wysokości 1950-2000 metrów. Ziarna odmiany Caturra przetwarzane metodą Anaerobic. Nie przypomina żadnej innej kawy w ofercie. Jest chłodna w tonie, mocno cytrusowa, lekko gorzka i zupełnie nieoczywista. Charakteryzuje się smakiem liczi, białych winogron, białego grejpfruta, aloesu i tonicu. Trafia do serii Złotokaw, bo nie da się jej pomylić z niczym innym. Jeśli szukasz czegoś wytrawnego, jasnego, ale złożonego - to jedna z najmocniejszych pozycji tego sezonu. Wypalone pod filtr.
Palarnia
Dobra Palarnia KawyWysokość uprawy
1950-2000 m n.p.m.
Obróbka
Anaerobic Fermentation
Odmiana
Caturra
Stopień palenia
Jasne palenie