Kolumbia, Kafar Palarnia Kawy
Palarnia
Kafar Palarnia KawyWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Anaerobic Natural
Odmiana
Red & Yellow Caturra
Stopień palenia
Brak danych
Ocena SCA
87.25
Specialty coffee z farmy El Vergel w regionie Fresno w Kolumbii. Odmiany Red & Yellow Caturra przetwarzane procesem natural anaerobic tworzą intensywną, słodką kawę o wyjątkowym charakterze.
Charakteryzuje się kremowym, krągłym body z nutami rześkich, świeżych owoców. Musująca kwasowość tworzy przyjemny balans z intensywną słodyczą. To kawa, do której chce się wracać!
Proces natural anaerobic (fermentacja beztlenowa) intensyfikuje owocowość i dodaje unikalnej złożoności, zachowując jednocześnie naturalną słodycz owoców kawowca. Ocena 87,25 punktów potwierdza doskonałą jakość tego innowacyjnego przedstawiciela kolumbijskich kaw eksperymentalnych.
Idealna do metod przelewowych dla miłośników intensywnych, słodkich kaw o kremowej teksturze i rześkich owocowych nutach z wyjątkowym, musującym charakterem.
Hario V60
Chemex
Aeropress
Drip Coffee Maker
Hario V60
Chemex
Aeropress
Drip Coffee Maker