Kawa specialty od palarni Roastains z Kolumbia0
Kolumbia, Belén de Umbría, Risaralda and Valle, Antioquia
Idealna kawa do niebanalnych eksperymentów z espresso, zachwycająca nutami żółtej śliwki, migdałów i czekolady. Doskonała dla miłośników owocowych i zaskakujących smaków w kawie.
Ziarna pochodzą z upraw prowadzonych przez 30 rolników zrzeszonych w kooperatywie. Plantacje rozciągają się w Veredas El Tigre, La Selva, Tribunas, Providencia i Patio Bonito wokół miasta Belén de Umbría w departamencie Risaralda, położonym w zachodnich Andach Kolumbii.
Kawa ma mocno owocowy charakter przełamany przyjemną, czekoladową słodyczą. Po dodaniu mleka ujawniają się nuty karmelu, miodu i śliwek, przywołujące skojarzenia z domowym, śliwkowym ciastem. Obróbka myta zapewnia czystość smaku i zdecydowanie owocowe nuty. Średnia temperatura w regionie wynosi stałe 20°C przez cały rok, co tworzy idealne warunki do uprawy arabiki.
Palarnia
RoastainsWysokość uprawy
1500 m n.p.m.
Obróbka
Washed
Odmiana
Castillo, Caturra, Colombia
Stopień palenia
Brak danych
Ocena SCA
84