Kolumbia, Dobra Palarnia Kawy
Palarnia
Dobra Palarnia KawyWysokość uprawy
1600-1900 m n.p.m.
Obróbka
Honey
Odmiana
Caturra
Stopień palenia
Jasne palenie
Kolumbia Finca La Colombia z regionu Ciudad Bolívar, uprawiana na wysokości 1600-1900 metrów. Ziarna odmiany Caturra przetwarzane metodą Honey. Smakuje jak coś, co dobrze znasz, ale w nowej odsłonie. Jest intensywna, słodka, trochę nostalgiczna i bardzo konkretna. Charakteryzuje się smakiem kisielu truskawkowego, delicji szampańskich, kruszonki i herbaty owocowej. Trafia do serii Złotokaw - bo zasługuje na szczególne miejsce w ofercie. Jeśli szukasz kawy o deserowym profilu, z gładką strukturą i mocnym aromatem - to będzie trafiony wybór. Wypalone pod filtr.
Chemex
Hario V60
French Press
Aeropress
Chemex
Hario V60
French Press
Aeropress