Honduras, Kafar Palarnia Kawy
Palarnia
Kafar Palarnia KawyWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Natural
Odmiana
Bourbon
Stopień palenia
Brak danych
Ocena SCA
87
Specialty coffee z farmy Don Andres producenta Javier Fernandez w regionie Las Flores w Hondurasie. Odmiana Bourbon przetwarzana procesem natural tworzy kawę o charakterystyce tropikalnych owoców.
Intensywne słodkie nuty w interesujący sposób komponują się z soczystą, intensywną kwasowością. Tekstura gładka, jedwabista dopełnia bardzo transparentny profil, który pozwala w pełni docenić złożoność tej wysokiej jakości kawy.
Proces natural intensyfikuje owocowość i naturalną słodycz, zachowując jednocześnie transparentność profilu. Ocena 87 punktów potwierdza doskonałą jakość tego wyjątkowego przedstawiciela honduraskich specialty z regionu Las Flores.
Idealna do metod przelewowych dla miłośników transparentnych, owocowych kaw o jedwabistej teksturze z intensywnymi słodkimi nutami i soczystą kwasowością tropikalnych owoców.
Hario V60
Chemex
Aeropress
Drip Coffee Maker
Hario V60
Chemex
Aeropress
Drip Coffee Maker