Gwatemala, Pacama Coffee
Palarnia
Pacama CoffeeWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Washed
Odmiana
Typica, Caturra
Stopień palenia
Średnie palenie
Guatemala Caturra to Arabika Specialty pochodząca z regionu Antigua w Gwatemalii. Ziarna o intensywnym aromacie, niskiej kwasowości, delikatnej goryczce i średniej słodyczy, wyróżniają się przyjemnym czekoladowym charakterem i delikatnie wyczuwalną nutą wanilii.
Wypalona w średnim stopniu Guatemala Caturra zasmakuje wszystkim miłośnikom klasycznej Arabiki z Ameryki Południowej. Kawa świetnie sprawdzi się w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce, french pressie oraz w ekspresie przelewowym.
Mokra obróbka i suszenie na słońcu nadają tej kawie charakterystyczny profil z nutami czekolady i wanilii. Wysoka intensywność przy niskiej kwasowości i niskiej goryczy czyni ją idealną mieszanką do ekspresu z przyjemną kwasowością.
Aeropress
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Aeropress
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot