Kawa specialty od palarni BeMyBean z Gwatemala, Brazylia0
Gwatemala, Brazylia, Huehuetenango, Minas Gerais
Sezonowa mieszanka do trzeciofalowego, owocowego espresso. Sprawdzająca się również świetnie w kawach mlecznych dając lekki posmak funky.
Skład Funky Bean zmienia się w zależności od dostępności surowca, jednak podstawą jest zawsze wysokiej jakości kawa obrabiana metodą suchą (natural) dająca delikatną słodycz suszonych owoców oraz nuty funky.
Trzeciofalowe podejście do espresso - jest słodko, jest owocowo, jest funky - jest moc!
Obecnie składa się z kaw z Gwatemali (Huehuetenango) i Brazylii (Minas Gerais), uprawianych na wysokości 1600/1350 m n.p.m. Odmiany: Caturra, Bourbon, Mundo Novo, Catuai - wszystkie poddane obróbce natural.
Palarnia
BeMyBeanWysokość uprawy
1600-1350 m n.p.m.
Obróbka
Natural
Odmiana
Caturra, Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Stopień palenia
Brak danych