Etiopia, Nikaragua, Kolumbia, Pacama Coffee
Palarnia
Pacama CoffeeWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Washed
Odmiana
Heirloom, Caturra, Red Bourbon
Stopień palenia
Średnie palenie
Fruity Chocolate Blend to mieszanka 100% Arabik z Etiopii, Nikaragui i Kolumbii. To świetnie zbalansowana kawa o średniej kwasowości i niskiej goryczce z charakterem czekoladowo owocowym.
Blend przeznaczony do różnego rodzaju parzenia - w ekspresach ciśnieniowych, przelewowych, kawiarkach a także we french pressach.
Mokra obróbka i suszenie na słońcu nadają tej mieszance charakterystyczny profil z nutami czekolady i owoców. Średnia intensywność przy średniej kwasowości i niskiej goryczy oraz wysokiej słodyczy czyni go świetnie zbalansowanym blendem z czekoladowo owocowym charakterem idealnym do różnego rodzaju parzenia.
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot