Etiopia, Kafar Palarnia Kawy
Palarnia
Kafar Palarnia KawyWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Natural
Odmiana
Heirloom
Stopień palenia
Brak danych
Ocena SCA
87
Specialty coffee z farmy Shantawana w regionie Sidamo w Etiopii. Tradycyjne odmiany Heirloom przetwarzane procesem natural tworzą wyjątkowo słodką i złożoną kawę o deserowym charakterze.
Słodki aromat białych kwiatów wspierany soczystymi brzoskwiniami w mlecznej czekoladzie. Gęste, pełne body przez doświadczenia fizyczne podkręca odczucie smaku słodkiego. Posmak długi, przypominający cukier trzcinowy.
Proces natural intensyfikuje naturalną słodycz i owocowość, tworząc bogaty, deserowy profil charakterystyczny dla najlepszych etiopskich kaw natural. Ocena 87 punktów potwierdza doskonałą jakość tego wyjątkowego przedstawiciela regionu Sidamo.
Idealna do metod przelewowych dla miłośników słodkich, deserowych kaw o pełnym body z kwiatowo-owocowym aromatem i długim, słodkim finiszem przypominającym cukier trzcinowy.
Aeropress
Chemex
Drip Coffee Maker
Hario V60
SoftBrew
Aeropress
Chemex
Drip Coffee Maker
Hario V60
SoftBrew