Kawa specialty od palarni Pacama Coffee z Nikaragua, Gwatemala, Kolumbia
Nikaragua, Gwatemala, Kolumbia, Brak danych
Połączenie trzech rodzajów Arabik Specialty to propozycja zbilansowanego smaku i słodyczy uwydatnionej mieszanym procesem obróbki ziaren. Caturra z Gwatemali doskonale uzupełnia odmianę Catuai z Nikaragui, a całość smaku uszlachetnia wyjątkowo czysta, cielista kolumbijska Typica.
Średnio wypalone ziarna nadadzą kawie latte delikatny orzechowo-czekoladowy posmak, którego naturalna słodycz i niska kwasowość sprawdzi się również w espresso. Blend przeznaczony do różnego rodzaju parzenia - w ekspresach ciśnieniowych, przelewowych, kawiarkach a także we french pressach.
Mokra obróbka i suszenie na słońcu nadają tej mieszance charakterystyczny profil z nutami czekolady i orzechów. Średnia intensywność przy niskiej kwasowości i niskiej goryczy czyni go idealnym blendem który rozkochał w sobie wszystkich w firmie i smakuje bajecznie zarówno w kawiarce jak i w ekspresie.
Palarnia
Pacama CoffeeWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Washed
Odmiana
Caturra, Red Bourbon, Typica
Stopień palenia
Średnie palenie
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot