Nikaragua, Gwatemala, Kolumbia, Pacama Coffee
Palarnia
Pacama CoffeeWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Washed
Odmiana
Caturra, Red Bourbon, Typica
Stopień palenia
Średnie palenie
Połączenie trzech rodzajów Arabik Specialty to propozycja zbilansowanego smaku i słodyczy uwydatnionej mieszanym procesem obróbki ziaren. Caturra z Gwatemali doskonale uzupełnia odmianę Catuai z Nikaragui, a całość smaku uszlachetnia wyjątkowo czysta, cielista kolumbijska Typica.
Średnio wypalone ziarna nadadzą kawie latte delikatny orzechowo-czekoladowy posmak, którego naturalna słodycz i niska kwasowość sprawdzi się również w espresso. Blend przeznaczony do różnego rodzaju parzenia - w ekspresach ciśnieniowych, przelewowych, kawiarkach a także we french pressach.
Mokra obróbka i suszenie na słońcu nadają tej mieszance charakterystyczny profil z nutami czekolady i orzechów. Średnia intensywność przy niskiej kwasowości i niskiej goryczy czyni go idealnym blendem który rozkochał w sobie wszystkich w firmie i smakuje bajecznie zarówno w kawiarce jak i w ekspresie.
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot