Kolumbia, Meksyk, LaCava Palarnia Kawy
Palarnia
LaCava Palarnia KawyWysokość uprawy
1500-1750 m n.p.m. (Kolumbia)
Obróbka
Sugarcane decaf, Washed
Odmiana
Caturra, Colombia, Castillo, Mixed
Stopień palenia
Średnie palenie
Bezkofeinowa maestria - sensoryczny paradox. Redefiniując decaf - celem była redukcja charakterystycznego smaku kawy bezkofeinowej oraz uwolnienie pełni potencjału ziaren wybranych originów. Składa się z Colombia La Serrania (SCA 84) i Mexico CO2 Cooperativa (SCA 82).
Umiejętny proces dekofeinizacji w połączeniu z finezyjnymi technikami palenia naszego Mistrza skutkują fantastycznym połączeniem nut karmelu, dojrzałego słodu, syropu klonowego i słodkich przypraw. W efekcie otrzymujemy nie tyle kawę bezkofeinową, ale prawdziwego rywala dla najlepszych kofeinowych blendów.
Proces dekofeinizacji "sugar cane" w kolumbijskich ziarnach z La Serrania wzmacnia słodycz i kwasowość, tworząc cudownie łagodne tony i delikatność smaku. Wzbogacone delikatnymi, czekoladowymi nutami z meksykańskiej arabiki. Dzięki temu mistrzowskiemu kunsztowi możesz delektować się Paradoxem tak często, jak tylko zapragniesz.
Idealna do espresso dla tych, którzy ograniczają spożycie kofeiny, ale nie chcą rezygnować z wysokiej jakości specialty o karmelowo-słodowym charakterze z nutami brązowego cukru, śliwki i wanilii.
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Drip Coffee Maker
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Drip Coffee Maker