Kawa specialty od palarni LaCava Palarnia Kawy z Kolumbia, Meksyk
Kolumbia, Meksyk, La Serrania, Cooperativa
Bezkofeinowa maestria - sensoryczny paradox. Redefiniując decaf - celem była redukcja charakterystycznego smaku kawy bezkofeinowej oraz uwolnienie pełni potencjału ziaren wybranych originów. Składa się z Colombia La Serrania (SCA 84) i Mexico CO2 Cooperativa (SCA 82).
Umiejętny proces dekofeinizacji w połączeniu z finezyjnymi technikami palenia naszego Mistrza skutkują fantastycznym połączeniem nut karmelu, dojrzałego słodu, syropu klonowego i słodkich przypraw. W efekcie otrzymujemy nie tyle kawę bezkofeinową, ale prawdziwego rywala dla najlepszych kofeinowych blendów.
Proces dekofeinizacji "sugar cane" w kolumbijskich ziarnach z La Serrania wzmacnia słodycz i kwasowość, tworząc cudownie łagodne tony i delikatność smaku. Wzbogacone delikatnymi, czekoladowymi nutami z meksykańskiej arabiki. Dzięki temu mistrzowskiemu kunsztowi możesz delektować się Paradoxem tak często, jak tylko zapragniesz.
Idealna do espresso dla tych, którzy ograniczają spożycie kofeiny, ale nie chcą rezygnować z wysokiej jakości specialty o karmelowo-słodowym charakterze z nutami brązowego cukru, śliwki i wanilii.
Palarnia
LaCava Palarnia KawyWysokość uprawy
1500-1750 m n.p.m. (Kolumbia)
Obróbka
Sugarcane decaf, Washed
Odmiana
Caturra, Colombia, Castillo, Mixed
Stopień palenia
Średnie palenie
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Drip Coffee Maker
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Drip Coffee Maker