Kawa specialty od palarni BeMyBean z Kolumbia0
Kolumbia, Popayan
Bezkofeinowa kawa specialty z regionu Popayan w Kolumbii. Ziarna czterech odmian uprawiane na wysokości 1800 m n.p.m. przechodzą naturalną obróbkę, a następnie dekofeinizację metodą trzcinowo-cukrową w Caldas.
Kolumbijska technologia dekofeinizacji zachowuje smakowe właściwości ziaren przy jednoczesnym dodaniu naturalnej słodyczy. Proces wykorzystuje trzcinę cukrową i wodę zamiast chemicznych rozpuszczalników.
Charakteryzuje się tropikalnym profilem smakowym z nutami ananasa, brzoskwini i cytrynowej mamby. Balans między delikatną słodyczą a wyrazistą kwasowością typową dla wysokogórskich kaw kolumbijskich.
Dedykowana metodom alternatywnym - idealnie sprawdza się w przelewach i innych technikach filter coffee.
Palarnia
BeMyBeanWysokość uprawy
1800 m n.p.m.
Obróbka
Natural
Odmiana
Castillo, Catimor, Typica, Caturra
Stopień palenia
Brak danych