Indonezja, Brazylia, Nikaragua, Pacama Coffee
Palarnia
Pacama CoffeeWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Washed
Odmiana
C.Canephora, Mundo Novo, Red Bourbon
Stopień palenia
Średnie palenie
Mieszanka Robusty Premium z Indonezji oraz Arabik Specialty z Brazylii i Nikaragui. Blend z przewagą indonezyjskiej robusty premium to pozycja dla koneserów kawy we włoskim stylu. Dark Chocolate Blend to intensywna goryczka balansowana przez dodatek brazylijskiej i nikaraguańskiej arabiki, doprawiona długim, przyjemnym posmakiem ciemnej czekolady i orzechów, esencjonalnym dla średnio palonych ziaren.
Dodatek arabiki specialty z Nikaragui nadaje szlachetności, a brazylijska arabika Mundo Novo ze znikomą, owocową kwasowością gwarantuje czystość smaku. Całość zapewnia unikalne wrażenia smakowe i kompleksowy aromat.
Blend polecany do parzenia w ekspresie ciśnieniowym, kawiarkach i jako klasyczna zalewajka.
Mokra obróbka i suszenie na słońcu nadają tej mieszance charakterystyczny profil z nutami ciemnej czekolady i orzechów. Bardzo wysoka intensywność przy bardzo niskiej kwasowości i wysokiej goryczy czyni go prawdziwą mocą pod względem ilości kofeiny - bardzo świeżą kawą.
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot