Gwatemala, Brazylia, LaCava Palarnia Kawy
Palarnia
LaCava Palarnia KawyWysokość uprawy
1200-1300 m n.p.m. (Gwatemala), 900-1200 m n.p.m. (Brazylia)
Obróbka
Washed, Natural
Odmiana
Bourbon, Caturra, Catuai, Pache, Mundo Novo, Red Catuai, Yellow Catuai, Yellow Bourbon
Stopień palenia
Jasne palenie
Codzienna dawka rozkoszy w postaci aksamitnej kawy - filter blend idealny do codziennego picia. Skomponowana z ziaren z Gwatemali La Pastora (SCA 83) i Brazylii Monte Belo, pochodzących z pogodnych okolic Ameryki Środkowej i Południowej.
Rozkwita intensywnymi nutami orzechów i czekolady. Dzięki jasnemu paleniu sprofilowanemu pod przelew, w każdym łyku wyczuwalne są rozkosznie owocowe akcenty. Pyszne ziarna z farmy La Pastora ujawniają idealnie zbalansowane nuty orzechów i suszonych owoców. Kompozycja kończy się słodkim i czekoladowym posmakiem charakterystycznym dla brazylijskiej kawy przetwarzanej na sucho.
Kawa stworzona z ogromną pasją, idealna do picia na co dzień, będąc doskonałym towarzyszem porannego rytuału. Stworzona przez Head Coffee Roaster Aleksandra Smęta - niezrównany standard specialty.
Idealna do metod przelewowych dla miłośników codziennych, zbalansowanych kaw o orzechowo-czekoladowym charakterze z owocowymi akcentami i aksamitną teksturą.
Chemex
Hario V60
Aeropress
Drip Coffee Maker
Chemex
Hario V60
Aeropress
Drip Coffee Maker