Kolumbia, Pacama Coffee
Palarnia
Pacama CoffeeWysokość uprawy
1300 m n.p.m.
Obróbka
Washed
Odmiana
Typica, Caturra
Stopień palenia
Średnie palenie
Kolumbijska 100% Arabika Specialty to propozycja dla miłośników kaw o czekoladowo - kwiatowym charakterze z lekką owocową słodyczą. Wypalona w średnim stopniu w piecu bębnowym, o idealnym zbilansowaniu intensywności aromatu, kwasowości, goryczki i słodyczy, kolumbijska Arabika przypadnie do gustu zarówno wytrawnym znawcom kawowego świata, jak i tym, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z kawami specialty.
Colombia Typica świetnie sprawdzi się parzona w kawiarce, ekspresie ciśnieniowym i przelewowym, french pressie, a także w metodach alternatywnych jako przelew.
Mokra obróbka i suszenie na słońcu nadają tej kawie charakterystyczny profil z nutami czekolady i kwiatów. Średnia intensywność przy średniej kwasowości i niskiej goryczy oraz wysokiej słodyczy czyni ją idealną dla miłośników czekoladowo-kwiatowego charakteru z lekką owocową słodyczą i idealnym zbilansowaniem.
Aeropress
Chemex
Drip Coffee Maker
Clever Dripper
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Hario V60
Aeropress
Chemex
Drip Coffee Maker
Clever Dripper
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Hario V60