Etiopia, Nikaragua, Gwatemala, Pacama Coffee
Palarnia
Pacama CoffeeWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Washed
Odmiana
Heirloom, Caturra, Catuai
Stopień palenia
Średnie palenie
Chocolate Espresso Blend to mieszanka 100% Arabik z Etiopii, Gwatemali i Nikaragui. To świetnie zbalansowana kawa o niskiej kwasowości i goryczce o lekkim charakterze mlecznej czekolady.
Blend przeznaczony do różnego rodzaju parzenia - w ekspresach ciśnieniowych, przelewowych, kawiarkach a także we french pressach.
Mokra obróbka i suszenie na słońcu nadają tej mieszance charakterystyczny profil z nutami mlecznej czekolady i owoców. Średnia intensywność przy niskiej kwasowości i niskiej goryczy oraz wysokiej słodyczy czyni go świetnie zbalansowanym blendem z lekkim charakterem mlecznej czekolady idealnym do różnego rodzaju parzenia.
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot