Kawa specialty od palarni Pacama Coffee z Etiopia, Nikaragua, Gwatemala
Etiopia, Nikaragua, Gwatemala, Brak danych
Chocolate Espresso Blend to mieszanka 100% Arabik z Etiopii, Gwatemali i Nikaragui. To świetnie zbalansowana kawa o niskiej kwasowości i goryczce o lekkim charakterze mlecznej czekolady.
Blend przeznaczony do różnego rodzaju parzenia - w ekspresach ciśnieniowych, przelewowych, kawiarkach a także we french pressach.
Mokra obróbka i suszenie na słońcu nadają tej mieszance charakterystyczny profil z nutami mlecznej czekolady i owoców. Średnia intensywność przy niskiej kwasowości i niskiej goryczy oraz wysokiej słodyczy czyni go świetnie zbalansowanym blendem z lekkim charakterem mlecznej czekolady idealnym do różnego rodzaju parzenia.
Palarnia
Pacama CoffeeWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Washed
Odmiana
Heirloom, Caturra, Catuai
Stopień palenia
Średnie palenie
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot