Kawa specialty od palarni Pacama Coffee z Gwatemala, Nikaragua, Indie
Gwatemala, Nikaragua, Indie, Brak danych
Starannie dobrana mieszanka ziaren dwóch rodzajów Arabik Specialty – z Nikaragui i Gwatemali - oraz indyjskiej robusty premium, składa się na pełny, głęboki smak kawy o wyraźnych nutach ciemnej czekolady i karmelu.
Odpowiednie proporcje blendu niwelują delikatną kwasowość Arabik a także zmniejszają goryczkę robusty, za razem podbijając słodycz ziaren odmiany Catuai i Caturra, które zyskują pełnię smaku dzięki mieszanej metodzie obróbki kawy.
Carmel Blend idealnie nadaje się do parzenia w ekspresach, kawiarkach i french pressie. Domieszka robusty to także gwarancja dużej dawki energii na początek dnia.
Mokra obróbka i suszenie na słońcu nadają tej mieszance charakterystyczny profil z nutami ciemnej czekolady i karmelu. Wysoka intensywność przy bardzo niskiej kwasowości i średniej goryczy czyni go idealnym blendem który nie jest za gorzki, ma super aromat i jest pyszny dla tych, którzy nie lubią kwaskowatej kawy.
Palarnia
Pacama CoffeeWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Washed
Odmiana
Caturra, Red Bourbon, C.Canephora
Stopień palenia
Średnie palenie
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot