Gwatemala, Nikaragua, Indie, Pacama Coffee
Palarnia
Pacama CoffeeWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Washed
Odmiana
Caturra, Red Bourbon, C.Canephora
Stopień palenia
Średnie palenie
Starannie dobrana mieszanka ziaren dwóch rodzajów Arabik Specialty – z Nikaragui i Gwatemali - oraz indyjskiej robusty premium, składa się na pełny, głęboki smak kawy o wyraźnych nutach ciemnej czekolady i karmelu.
Odpowiednie proporcje blendu niwelują delikatną kwasowość Arabik a także zmniejszają goryczkę robusty, za razem podbijając słodycz ziaren odmiany Catuai i Caturra, które zyskują pełnię smaku dzięki mieszanej metodzie obróbki kawy.
Carmel Blend idealnie nadaje się do parzenia w ekspresach, kawiarkach i french pressie. Domieszka robusty to także gwarancja dużej dawki energii na początek dnia.
Mokra obróbka i suszenie na słońcu nadają tej mieszance charakterystyczny profil z nutami ciemnej czekolady i karmelu. Wysoka intensywność przy bardzo niskiej kwasowości i średniej goryczy czyni go idealnym blendem który nie jest za gorzki, ma super aromat i jest pyszny dla tych, którzy nie lubią kwaskowatej kawy.
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot