Burundi, Kafar Palarnia Kawy
Palarnia
Kafar Palarnia KawyWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Natural
Odmiana
Red Bourbon
Stopień palenia
Brak danych
Ocena SCA
86.5
Specialty coffee z washing station Gahahe w regionie Kayanza w Burundi. Odmiana Red Bourbon przetwarzana procesem natural tworzy wyjątkowo słodki, dżemowy charakter.
W aromacie dominują czereśnie, żółta śliwka i syrop klonowy. Syropowe body doskonale dopełnia odczucie słodyczy, tworząc harmonijną, deserową kompozycję. Proces natural zachowuje pełnię owocowych smaków i intensyfikuje naturalną słodycz.
Washing station Gahahe w prowincji Kayanza słynie z wysokiej jakości przetwarzania lokalnych odmian Red Bourbon. Ocena 86,50 punktów potwierdza doskonałą jakość tego wyjątkowego przedstawiciela burundyjskich kaw natural.
Idealna do metod przelewowych dla miłośników słodkich, owocowych kaw o dżemowym charakterze z syropową konsystencją i intensywnymi nutami owoców pestkowych.
Hario V60
Chemex
Aeropress
Drip Coffee Maker
Hario V60
Chemex
Aeropress
Drip Coffee Maker