Burundi, Kafar Palarnia Kawy
Palarnia
Kafar Palarnia KawyWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Natural
Odmiana
Red Bourbon
Stopień palenia
Brak danych
Specialty coffee z regionu Kayanza w Burundi. Odmiana Red Bourbon przetwarzana procesem natural tworzy kawę o charakterystycznym afrykańskim, owocowym charakterze idealną do espresso.
Profil smaków obejmuje jagodę, grejpfrut i kakao. Afrykański, owocowy charakter z gładkim body tworzy harmonijną kompozycję. Posmak czarnej herbaty dodaje unikalnej głębi i długotrwałego finiszu.
Proces natural intensyfikuje owocowość i naturalną słodycz, charakterystyczną dla najlepszych burundyjskich kaw. Palenie do espresso podkreśla kakaoowe nuty przy zachowaniu owocowej świeżości.
Idealna do espresso dla miłośników afrykańskich kaw o owocowym charakterze z jagodowymi nutami, cytrusową świeżością i kakaoową głębią zakończoną posmakiem czarnej herbaty.
Espresso Machine
Moka Pot
Espresso Machine
Moka Pot