Brazylia, Roastains
Palarnia
RoastainsWysokość uprawy
1100-1400 m n.p.m.
Obróbka
Natural
Odmiana
Yellow Bourbon
Stopień palenia
Średnie palenie
Ocena SCA
82.50
Brazylia Milky Cloud z regionu Carmo de Minas w Minas Gerais, uprawiana na wysokości 1100-1400 metrów przez Nazareth Dias Pereira na plantacji Fazenda Sertão. Ziarna odmiany Yellow Bourbon przetwarzane metodą Natural. Doskonała kawa do ekspresów automatycznych! Charakteryzuje się smakiem czekolady, karmelu i orzechów laskowych. Niekwaśna, o słodkim i deserowym charakterze. Profil wypału medium + - dla osób lubiących delikatnie ciemniej wypalone kawy. Przetestowana w kilku ekspresach automatycznych - każdy wbudowany młynek zmielił ją bez problemu. Nazwa Milky Cloud zobowiązuje - połączona z mlekiem faktycznie smakuje lekko, jak chmurka. 82,50 punktów od Q-Gradera.
Espresso Machine
Moka Pot
Espresso Machine
Moka Pot