Brazylia, Pacama Coffee
Palarnia
Pacama CoffeeWysokość uprawy
1150 m n.p.m.
Obróbka
Honey
Odmiana
Mundo Novo
Stopień palenia
Średnie palenie
Brazylijska 100% Arabika Specialty to propozycja dla miłośników klasycznych czekoladowych nut i niskiej kwasowości kawy. Dzięki miodowej obróbce ziarna, Brasil Daterra jest naturalnie słodka w smaku.
Wypalona w średnim stopniu w piecu bębnowym, o idealnym zbilansowaniu intensywności aromatu, kwasowości, goryczki i słodyczy, brazylijska Arabika przypadnie do gustu zarówno wytrawnym znawcom kawowego świata, jak i tym, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z kawami specialty.
Brasil Daterra świetnie sprawdzi się parzona w kawiarce, ekspresie ciśnieniowym i przelewowym, french pressie, a także w metodach alternatywnych jako przelew.
Miodowa obróbka nadaje tej kawie charakterystyczny profil z nutami czekolady i miodu. Średnia intensywność przy niskiej kwasowości i niskiej goryczy oraz wysokiej słodyczy czyni ją połączeniem czekoladowych nut i słodyczy - kawą, którą można uwielbić.
Aeropress
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Hario V60
Aeropress
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Hario V60