Kawa specialty od palarni BeMyBean z Brazylia0
Brazylia, Minas Gerais
Bestseller espresso o ogromnym spektrum poprawnego parzenia. W zależności od sposobu zaparzenia bardzo słodka ze średnią goryczką lub słodko-kwasowo-owocowa z delikatną goryczką. Kawa wiele wybaczająca i bardzo wdzięczna. Prosta w parzeniu i dająca dużą przyjemność z picia.
Klasyczna Brazylia o umiarkowanej kwasowości, delikatnej goryczce i słodyczy. Ziarna pochodzą z kooperatywy Cooxupé, której początki sięgają 1932 roku.
Kooperatywa nie ogranicza się do produkcji kawy, lecz także podejmuje aktywne działania z zakresu odpowiedzialności społecznej - dbając o edukację, opiekę zdrowotną i szkolenia dla rolników. Szczególny nacisk kładzie na zrównoważone rolnictwo.
Palarnia
BeMyBeanWysokość uprawy
1100 m n.p.m.
Obróbka
Pulped Natural
Odmiana
Mundo Novo, Bourbon, Catuai
Stopień palenia
Brak danych