Kawa specialty od palarni BeMyBean z Brazylia, Gwatemala0
Brazylia, Gwatemala, Monte Carmelo, Santa Rosa
Autorski blend z serii Bean stworzony z myślą o poszukujących ziaren, które nigdy nie zawodzą - w wydaniu pod espresso. Celem było stworzenie kawy smacznej i ponadczasowej.
Połączenie klasycznych brazylijskich ziaren specialty (75%) z gwatemalską robustą specialty (25%). Ten wyjątkowo zgrany duet wyróżnia się gęstością i słodyczą, której tutaj poczujesz bardzo dużo.
Tworząca bazę Brazylia odpowiada za kakaowo-orzechowe nuty, a dodatek robusty dodaje charakteru i sprawia, że powstały napar nie jest tylko gładki i słodki.
Głębia, gęstość i gładkość oraz przejrzyste nuty, które można eksplorować aż do ostatniego łyka. Porównywana do spokojnego oceanu ze względu na swoją głębię i gładkość.
Idealna dla tych, którzy lubią klasyczne, głębokie smaki i stronią od kwasowości. Nie będzie wymagać zniuansowanej metody parzenia - łatwa do wkomponowania w codzienną rutynę.
Pracując nad tym blendem, marzyli o szocie ciemnego, intensywnego espresso, które pobudzi nie tylko umysł, ale przede wszystkim kubki smakowe.
Palarnia
BeMyBeanWysokość uprawy
1100 m n.p.m.
Obróbka
Pulped Natural
Odmiana
Paraiso MG, Mundo Novo, Robusta
Stopień palenia
Brak danych