Indonezja, Honduras, Brazylia, LaCava Palarnia Kawy
Palarnia
LaCava Palarnia KawyWysokość uprawy
1500-1800 m n.p.m. (Indonezja), 1100 m n.p.m. (Honduras), 900-1200 m n.p.m. (Brazylia)
Obróbka
Wet Hulled
Odmiana
Ateng, Bergendal, Caturra, Typica, Ihcafe90, Pacas, Mundo Novo, Red Catuai, Yellow Catuai, Yellow Bourbon
Stopień palenia
Ciemne palenie
Mroczna sztuka palenia kawy - wyjątkowy espresso blend o ciemnym, przyprawowym charakterze. Składa się z Indonesia Sumatra Lintong (SCA 84), Honduras Los Lirios i Brazil Monte Belo. 100% Arabica rzemieślniczo palona prawie do drugiego cracku.
Tajemnicza alchemia uprawiana przez wirtuozów fachu przez mroczne dekady. Dzięki korzennym i drzewnym akcentom wschodnioazjatyckiej arabiki, kompozycja Black Art kusi, czaruje i przekracza granice mistrzostwa w paleniu kawy. Scala głębokie oraz intensywne nuty w śmiałym tańcu z ciemnością.
Arabica indonezyjska znana z orientalnych, pikantnych i ziemistych nut miesza się z pysznymi, orzechowymi ziarnami z Hondurasu. Długi, cudownie bogaty i satysfakcjonujący finisz o smaku ciemnej czekolady. Opracowanie profilu było wymagające, ale udało się odnaleźć idealny balans dla potężnego i głębokiego doświadczenia kawy.
Idealna do espresso dla miłośników ciemnych, intensywnych kaw o przyprawowym charakterze z orientalnymi nutami, melasą i długim, czekoladowym finiszem.
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Drip Coffee Maker
Espresso Machine
French Press
Moka Pot
Drip Coffee Maker