Kawa specialty od palarni Colberg Coffee z Salwador0
Salwador, Apaneca-Ilamatepec
Salwador Finca El Cerro Pacamara Anaerobic Filter z regionu Apaneca-Ilamatepec, uprawiana na wysokości 1400-1500 metrów przez rodzinę Fernando Escobara na plantacji Finca El Cerro. Od pięciu pokoleń w rękach tej samej rodziny z ponad 150-letnim doświadczeniem. Ziarna odmiany Pacamara przetwarzane unikalnym procesem fermentacji beztlenowej (anaerobic) trwającej ponad 96 godzin, a następnie powolnym suszeniem przez nawet 40 dni. Charakteryzuje się słodkimi nutami moreli, bergamotki, mlecznej czekolady i mango z soczystym posmakiem. Plantacja otoczona lasami naturalnie wspierającymi mikroklimat i bioróżnorodność. Wypalone jasno pod metody przelewowe.
Palarnia
Colberg CoffeeWysokość uprawy
1400-1500 m n.p.m.
Obróbka
Anaerobic Fermentation
Odmiana
Pacamara
Stopień palenia
Jasne palenie