Kawa specialty od palarni Colberg Coffee z Peru0
Peru, Chanchamayo
Peru SHB Chanchamayo z doliny Chanchamayo w centralnym Peru, uprawiana na wysokości ponad 1350 metrów przez lokalnych Indian. Większość plantacji należy do lokalnych Indian, którzy od pokoleń zajmują się uprawą kawy w sposób ekologiczny - bez żadnych chemicznych środków. Obróbka w całości metodą mokrą w specjalnych młynach wodnych + suszenie na słońcu na specjalnych leżakach. Charakteryzuje się mocno czekoladowymi nutami, które przewyższają intensywnością nawet popularne kawy brazylijskie. Słodycz czekolady przeplata się z orzechowym akcentem prażonych na maśle migdałów. Mocny, wyrazisty smak i pełny aromat - zbalansowany profil idealny do klasycznego espresso.
Palarnia
Colberg CoffeeWysokość uprawy
1350 m n.p.m.
Obróbka
Washed
Odmiana
Brak danych
Stopień palenia
Brak danych