Kawa specialty od palarni Krakowska Palarnia Kawy z Peru0
Peru, Chanchamayo
Kawa jednorodna 100% Arabika pochodząca z zielonych wzgórz regionu Chanchamayo w Peru. Uprawiana na wysokości 1200-1350 m n.p.m. w peruwiańskich Andach z odmian Caturra, Bourbon, Typica oraz Pachę.
Ziarna Grade 1 (najwyższa jakość) zbierane w okresie od czerwca do września. Ziarna są starannie selekcjonowane i poddawane mokrej obróbce, następnie palone od poziomu Full City do Full City +.
Charakteryzuje się wyjątkowo zbalansowanym profilem smakowym z niską kwasowością i łagodną goryczką. Łagodny, kakaowy smak w połączeniu z maślanymi akcentami i wyczuwalnymi kwiatowymi nutami tworzy niepowtarzalne doświadczenie degustacyjne.
Lekko kwiatowy aromat z nutami kakao i wyczuwalnym posmakiem toffee sprawia, że kawa jest idealna dla każdego momentu dnia.
Palarnia
Krakowska Palarnia KawyWysokość uprawy
1200-1350 m n.p.m.
Obróbka
Washed
Odmiana
Caturra, Bourbon, Typica, Pachę
Stopień palenia
Średnio ciemne palenie