Rwanda, 1000 Hills Products
Palarnia
1000 Hills ProductsWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Anaerobic Natural
Odmiana
Red Bourbon
Stopień palenia
Brak danych
Ocena SCA
88
Przedstawiamy kawę MUHABURA Funky – naszą odpowiedź na pochmurne dni. Zamiast serwować kubkom smakowym ograne klimaty, zalewa je eksplozją soczystych nut owoców tropikalnych. Rześka i aksamitna zarazem – Funky Espresso sprawi, że poczujesz wakacyjny vibe. Każdy jej łyk jest podróżą po skąpanym w słońcu owocowym sadzie – pełnym niespodzianek.
MUHABURA Funky wyróżnia się na tle innych, tradycyjnych metod obróbki kaw w Rwandzie. Jej ziarna jeszcze otulone skórką i miąższem świeżych wisienek, poddane zostają fermentacji beztlenowej (anaerobowowej). W przypadku naszej kawy oznacza to dodatkowe 72 godziny w zamkniętym środowisku, podczas których określone mikroorganizmy i drożdże dokonują intensywnej przemiany związków organicznych tworząc niespodziewane i niebanalne kompozycje smaków.
Jeśli poznałeś MUHABURĘ Natural, Funky to jej ekscentryczna kuzynka, prosto z urlopu w tropikach.
Wypalana metodą mistrzowską z myślą o Twoim ekspresie i/lub kawiarce, najlepiej sprawdza się pod ciśnieniem. Data palenia: świeżo palona, nie dłużej niż 14 dni.
Espresso Machine
Moka Pot
Espresso Machine
Moka Pot