Mexico, Colberg Coffee
Palarnia
Colberg CoffeeWysokość uprawy
1100-1250 m n.p.m.
Obróbka
Natural
Odmiana
Brak danych
Stopień palenia
Średnie palenie
Meksyk Siltepec El Jaguar z wyjątkowego regionu Sierra Madre w stanie Chiapas, uprawiana na wysokości 1100-1250 metrów przez małych, lokalnych rolników. Bliskość rezerwatu biosfery El Triunfo - chronionego od 1990 roku obszaru znanego z bioróżnorodności zapewnia optymalne warunki wzrostu. Las chmurowy tworzy naturalny cień i wilgotność, chroniąc ziarna przed nadmiernym nasłonecznieniem i sprzyjając powolnemu dojrzewaniu. Chłodne temperatury nocne wydłużają proces dojrzewania, pozwalając ziarnom głębiej wchłonąć minerały i wykształcić pełne, złożone profile. Charakteryzuje się zbalansowanym, słodkim smakiem z nutami mlecznej czekolady, karmelu oraz trzcinowego cukru. Średnie body i subtelna orzechowa gorycz. Ręczne metody zbioru, tradycyjna fermentacja i suszenie na słońcu.
Espresso Machine
Moka Pot
Espresso Machine
Moka Pot