Kolumbia, Bracia Ziółkowscy
Palarnia
Bracia ZiółkowscyWysokość uprawy
1400-1600 m n.p.m.
Obróbka
Washed
Odmiana
Brak danych
Stopień palenia
Średnie palenie
Kolumbia Huila to espresso dla tych, którzy lubią połączenie karmelowej słodyczy z nutami owoców leśnych i winogron.
Pochodzenie: Kolumbia, region Huila na wysokości 1400-1600 m n.p.m. Mieszanka odmian przetworzona mytą obróbką.
Charakterystyka: świetna jako kawa czarna, dobrze sprawdzi się także z mlekiem. Uniwersalna kawa, którą można zaparzyć w kawiarce, ekspresie i French Pressie.
Profil smakowy: karmel, jeżyny, winogrona. Punktacja SCA: 83. 100% arabika o średnim stopniu wypału.
Idealny dla miłośników zbalansowanego espresso łączącego słodycz z owocowością. Wszechstronna kawa sprawdzająca się w różnych metodach parzenia.
Espresso Machine
Moka Pot
French Press
Espresso Machine
Moka Pot
French Press