Kawa specialty od palarni Colberg Coffee z Kolumbia0
Kolumbia, Pedregal
Kolumbia DECAF Swiss Water z regionu Pedregal w Kolumbii, przygotowywana z ziaren arabiki odmian Caturra i Typica. Proces dekofeinizacji metodą Swiss Water opatentowaną w 1979 roku gwarantuje zachowanie 99,9% smaku i aromatu, jednocześnie całkowicie eliminując kofeinę - bez użycia chemikaliów. Naturalny proces dekofeinizacji - organiczny sposób pozbawienia kofeiny. Charakteryzuje się nutami czekolady, karmelu oraz przypraw. Smak słodki z odświeżającą, przyjemną kwasowością. Ziarna starannie dobierane i palone w średnim stopniu. Idealna dla osób wrażliwych na kofeinę, kobiet w ciąży i karmiących. Zachowuje wszystkie zdrowotne właściwości - antyoksydanty, magnez, potas, witaminy B.
Palarnia
Colberg CoffeeWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Mountain Water
Odmiana
Caturra, Typica
Stopień palenia
Średnie palenie