Kenia, Bracia Ziółkowscy
Palarnia
Bracia ZiółkowscyWysokość uprawy
1450-1900 m n.p.m.
Obróbka
Washed
Odmiana
SL-34, SL-28, Ruiru 11, Batian
Stopień palenia
Średnie palenie
Kenia Ruka Chui to espresso, które dawno już chcieli wypalić w palarni. Ziarna z tego kraju mają królewski status.
Pochodzenie: Kenia, hrabstwa Murang'a, Kiambu, Kericho na wysokości 1450-1900 m n.p.m. Odmiany SL-34, SL-28, Ruiru 11, Batian przetworzone mytą obróbką.
Charakterystyka: złożony, charakterystyczny smak, żywa, ale delikatna kwasowość. To espresso to prawdziwa frajda!
Profil smakowy: typowy dla kenijskich kaw - kompleksowy i charakterystyczny z żywą, ale delikatną kwasowością. Punktacja SCA: 83. 100% arabica o średnim stopniu wypału.
Idealny dla miłośników kenijskich kaw szukających espresso o królewskim statusie z charakterystyczną żywą, ale zbalansowaną kwasowością.
Espresso Machine
Moka Pot
Espresso Machine
Moka Pot