Kawa specialty od palarni Pożegnanie z Afryką z Brak danych0
Brak danych, Brak danych
Kawa waniliowo-orzechowa bezkofeinowa to wariacja na temat jednego z absolutnych hitów sprzedażowych, adresowana do osób chcących znacząco obniżyć poziom spożywanej kofeiny. Pomimo tego, że bezkofeinowa, niezmiennie zachwyca cudownym połączeniem smaków i aromatów.
Powstaje w efekcie szwajcarskiej metody wodnej (Swiss Water Process), zwanej również metodą wodno-węglową. Etap wypalania poprzedzany jest poddawaniem ziaren działaniu gorącej wody. Do wody uwalnia się kofeina, następnie filtrowana przez aktywny węgiel, po czym ziarna suszone ciepłym powietrzem, dzięki czemu w pełni zachowują głębię naturalnych aromatów i smaku.
Tak przygotowane ziarna poddawane wypalaniu, następnie wzbogacane o smak waniliowo-orzechowy przy użyciu wysokiej jakości aromatu o naturalnym składzie.
Kawa świeżo palona we własnej palarni, gwarantując starannie wyselekcjonowaną ofertę i autorskie połączenia smakowe oraz najwyższą jakość.
Palarnia
Pożegnanie z AfrykąWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Brak danych
Odmiana
Brak danych
Stopień palenia
Brak danych