Kawa specialty od palarni Pożegnanie z Afryką z Kostaryka0
Kostaryka, Tarrazu, San Rafael
Kawa Kostaryka Tarrazu San Rafael w wersji średnio palonej oferuje wyważony balans pomiędzy kwasowością a naturalnymi nutami smakowymi. To kompromis między łagodną wersją jasno paloną a intensywną ciemno paloną.
Region Kostaryki cieszy się najlepszymi warunkami uprawy: żyzną wulkaniczną glebą, łagodnym klimatem, dużą wilgotnością i chłodnymi nocami. To jeden z kluczowych sprzedażowych hitów palarni.
Profil smakowy charakteryzują nuty czekolady, orzechów i przypraw. Średnie palenie pozwala na zachowanie charakterystycznych cech ziarna przy jednoczesnym rozwinięciu głębszych, bardziej karmelizowanych smaków.
Uniwersalna kawa sprawdzająca się w szerokim spektrum metod parzenia - od espresso po alternatywne techniki filtrowe.
Palarnia
Pożegnanie z AfrykąWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Brak danych
Odmiana
Brak danych
Stopień palenia
Średnie palenie