Kostaryka, Pożegnanie z Afryką
Palarnia
Pożegnanie z AfrykąWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Washed
Odmiana
Brak danych
Stopień palenia
Ciemne palenie
Kawa Kostaryka Tarrazu San Rafael to jeden z kluczowych sprzedażowych hitów Pożegnania z Afryką. Kostaryka cieszy się najlepszymi warunkami do uprawy kawy: żyzną wulkaniczną glebą, łagodnym klimatem, dużą wilgotnością i chłodnymi nocami.
Tarrazu to jeden z najpopularniejszych i najbardziej lubianych gatunków z tego regionu. Położony na południe od stolicy San Jose region znany jest z uprawy wyśmienitych kaw, cenionych za zrównoważoną kwasowość i naturalny, orzeźwiający smak.
Profil smakowy charakteryzują nuty orzecha włoskiego, czekolady oraz lekkich przypraw. To 100% arabica pozyskiwana metodą obróbki na mokro.
Ciemne palenie nadaje kawie bardziej wyczuwalną goryczkę i intensywność smaku. Kawa dostępna w różnych stopniach wypalania - jasno palona dla łagodniejszych smaków, średnio palona dla wyważonego balansu.
Aeropress
Chemex
Cold Brew
Hario V60
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Cezve
Aeropress
Chemex
Cold Brew
Hario V60
Espresso Machine
Drip Coffee Maker
French Press
Moka Pot
Cezve