Kawa specialty od palarni Pożegnanie z Afryką z Kostaryka0
Kostaryka, Tarrazu, San Rafael
Kawa Kostaryka Tarrazu San Rafael to jeden z kluczowych sprzedażowych hitów Pożegnania z Afryką. Kostaryka cieszy się najlepszymi warunkami do uprawy kawy: żyzną wulkaniczną glebą, łagodnym klimatem, dużą wilgotnością i chłodnymi nocami.
Tarrazu to jeden z najpopularniejszych i najbardziej lubianych gatunków z tego regionu. Położony na południe od stolicy San Jose region znany jest z uprawy wyśmienitych kaw, cenionych za zrównoważoną kwasowość i naturalny, orzeźwiający smak.
Profil smakowy charakteryzują nuty orzecha włoskiego, czekolady oraz lekkich przypraw. To 100% arabica pozyskiwana metodą obróbki na mokro.
Ciemne palenie nadaje kawie bardziej wyczuwalną goryczkę i intensywność smaku. Kawa dostępna w różnych stopniach wypalania - jasno palona dla łagodniejszych smaków, średnio palona dla wyważonego balansu.
Palarnia
Pożegnanie z AfrykąWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Washed
Odmiana
Brak danych
Stopień palenia
Ciemne palenie