Kawa specialty od palarni Pożegnanie z Afryką z Brak danych0
Brak danych, Brak danych
Kawa Irlandzka bezkofeinowa to propozycja dla osób chcących ograniczyć poziom kofeiny, równocześnie nie odmawiając sobie przyjemności płynącej z picia kawy. Świetna alternatywa dla osób ze względów zdrowotnych zmuszonych do wyeliminowania kofeiny oraz fanów kawy po irlandzku.
To zdecydowanie mniej kaloryczna i pozbawiona procentów wariacja na temat znanego i lubianego na świecie specjału Irish Coffee.
Kawa pozyskiwana szwajcarską metodą wodną (Swiss Water Process), znaną również jako metoda wodno-węglowa. Przed wypalaniem ziarna poddawane działaniu gorącej wody, w wyniku czego kofeina uwalnia się do wody, następnie filtrowanej przez aktywny węgiel. Ziarno suszone ciepłym powietrzem pozwala zachować pełny aromat i smak.
Po dekofeinizacji kawa wzbogacana o smak irlandzkiej whisky z wykorzystaniem sprawdzonych aromatów z pewnych źródeł o naturalnym składzie. Technologia opracowana i udoskonalana przez lata gwarantuje głębokie nasączenie aromatem przy idealnych proporcjach względem kawowych nut.
Kawa świeżo palona we własnej palarni.
Palarnia
Pożegnanie z AfrykąWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Brak danych
Odmiana
Brak danych
Stopień palenia
Brak danych