Kawa specialty od palarni Pożegnanie z Afryką z Etiopia0
Etiopia, Brak danych
Kawa Etiopia Djimah to najbardziej pierwotna, do dziś dziko rosnąca arabika. Dzięki uprawie ekologicznej jej smak i aromat zachwycają niepowtarzalnym, unikatowym charakterem płynącym prosto z natury.
Wizualnie może nie imponować - ziarna są małe i nieładne, trudno byłoby je uznać za efektowne. Sekret dobrej jakości nie kryje się jednak w wyglądzie, ale w bogatym bukiecie wprawiającym w zachwyt kubki smakowe. Na tym polu ta wyjątkowa arabika z Etiopii ma się czym pochwalić.
Profil smakowy obejmuje nuty czekolady i czerwonego wina. Jasne palenie podkreśla naturalne cechy dziko rosnącej arabiki. Nie polecana z mlekiem - najlepiej ujawnia swój charakter w czystej postaci.
Palarnia
Pożegnanie z AfrykąWysokość uprawy
Brak danych
Obróbka
Brak danych
Odmiana
Brak danych
Stopień palenia
Brak danych