Kawa specialty od palarni Krakowska Palarnia Kawy z Honduras0
Honduras, Santa Barbara, Lempira
Kawa speciality jednorodna 100% Arabika pochodząca z regionów Santa Barbara i Lempira w Hondurasie. Uprawiana przez producenta Osman Martinez, zbierana w okresie od listopada do kwietnia.
Ziarna poddawane mokrej obróbce i palone do poziomu Full City Roast. Kawa uzyskała 82 punkty SCAE, co potwierdza jej wysoką jakość w kategorii specialty coffee.
Charakteryzuje się gładkim profilem i cudownie owocowym smakiem z delikatną nutką czekolady. W profilu smakowym dominują soczyste owoce - możliwe do rozpoznania brzoskwinie, zielone jabłka, winogrona i owoce tropikalne.
Kwiatowa kwasowość podkreślona nutą słodkiej czekolady tworzy harmonijną całość charakteryzującą się złożonością i balansem.
Palarnia
Krakowska Palarnia KawyWysokość uprawy
N/A
Obróbka
Washed
Odmiana
N/A
Stopień palenia
Średnio ciemne palenie
Ocena SCA
82