Kawa specialty od palarni HAYB Speciality Coffee z Honduras0
Honduras, Corquin, Copan
Honduras Fredi Pineda z regionu Corquin, Copan na wysokości 1550 m n.p.m. z odmiany Red Catuai. Obróbka Washed.
Życie jest przewrotne niech chociaż kawa będzie effortless! HAYB celebruje siódme urodziny jedną z najsłodszych kaw, jakie udało się znaleźć w magazynie.
Ten słodziak idealnie skomponuje się z urodzinowym tortem, ale doda też orzeźwienia w drinku na zimno. Do tańca, do różańca, z mleczkiem, bez mleczka!
To espresso prosi się, by zagościć w stałej ofercie - ale tak to jest, że czasem to, co najlepsze, zdarza się tylko raz w roku (jak peak dojrzałości truskawek czy pierwsze pałaszowanie mandarynek w szarudze).
Honduras espresso mamy więc na urodziny - mówimy głośno cheers i zapraszamy do świętowania z nami!
Za opisem stoi Dawid Zadara, Head Roaster palarni HAYB.
Palarnia
HAYB Speciality CoffeeWysokość uprawy
1550 m n.p.m.
Obróbka
Washed
Odmiana
Red Catuai
Stopień palenia
Brak danych